Založ si blog

Istou cestou k bohatstvu – Môžete robiť, čokoľvek chcete, môžete mať všetko, čo chcete (1. časť)

Informácie sú čerpané z knihy Jistou cestou k bohatství, ktorej autorom je Wallace D. Wattles (Čintámani, 2007). Je to malá pragmatická knižočka – praktický návod. Je určená pre všetkých, ktorí majú nesmiernu potrebu peňazí, chcú najskôr zbohatnúť a až potom filozovať. Je určená tým, ktorí chcú výsledky.

Viete, že vaše myšlienky majú veľký vplyv na váš život? Samozrejme, že viete. Všade sa o tom hovorí. A to je problém mnohých ľudí. O všetkom iba hovoria.

Contando DinheiroHovoria o tom, že vždy dostaneme to, o čom najviac rozmýšľame. Hovoria o tom, že za naše vzťahy, zdravie, šťastie a dokonca aj bohatstvo sú zodpovedné naše myšlienky. A predsa sa topia v dlhoch, sú chorí, nešťastne prechádzajú z jedného vzťahu do druhého a hrnú pred sebou obrovskú kopu problémov. Prečo? Pretože väčšinu času sa zaoberajú myšlienkami na to, čo vôbec, ale vôbec nechcú, po čom vôbec, ale vôbec netúžia….

Oni majú svoje veľké sny, majú svoje vízie toho, ako by to malo vyzerať. Prečo to tak teda nevyzerá? Nesústreďujú sa na to, čo chcú. Nekŕmia svoj sen a svoje vízie pozitívnou energiou a emóciami. A možno svoju víziu stratili, pretože sa poddali okolnostiam, ktoré podľa nich neboli dosť vhodné, či priaznivé. A možno nebol ten správny čas. Ale kedy bude? Zajtra? Pozajtra? Čo ak to bolo včera?

A možno mnohí potrebujú iba jednoduché pokyny, vďaka ktorým by sa ich život od základu zmenil. Majte teda jasnú víziu, pevný zámer, stálu vieru a hlbokú vďačnosť.

Prajete si zbohatnúť? Túžite po živote v hojnosti? Chcete výsledky namiesto filozofovania? Vedzte, že na to všetko máte právo. Nemôžete žiť totiž plnohodnotný život, pokiaľ nemáte dostatok peňazí. Nemôžete naplno rozvinúť svoj talent, pokiaľ nemáte peniaze, pretože k samotnému rozvoju, či už talentu alebo duše, potrebujeme veľa vecí, za ktoré je potrebné zaplatiť. Tak je nastavená naša spoločnosť.

„Ak o niečom dokážete snívať, dokážete to aj urobiť.“ (Walt Disney)

Každý človek sa samozrejme môže stať čímkoľvek, čím je schopný sa stať. Úspech sa dostaví, až keď sa staneme tým, čím sa stať chceme. Ak si teda chceme splniť svoje sny a túžby, musíme mať peniaze na ich realizáciu. Byť bohatým nie je nijaký hriech. Je to prirodzená potreba, ktorá vychádza z túžby po živote, ktorý je bohatší, plnší a hodnotnejší. Každý z nás žije kvôli telu, kvôli duši a kvôli mysli. Žiaden z týchto troch aspektov nie je dôležitejší ako druhý. Skutočný život znamená úplný prejav všetkého, čo človek dokáže vyjadriť telom, mysľou a dušou. (pokračovanie)

Obrázok: Creative Commons License photo credit: Jeff Belmonte

www.abc-mysleni.cz

Harmonická výživa

23.04.2012

„Nie sú múdri tí čo vedia, ale tí, ktorí to, čo vedia, aj urobia.“ V mladosti väčšine z nás ani nenapadne, aby sme si všímali čo sa s naším organizmom deje. Žijeme na plné obrátky bez regenerácie. Keď príde prvý zdravotný problém ideme k svojmu lekárovi, ten nám predpíše liek a problém sa čiastočne vyrieši. Lepšie povedané zmetie pod koberec, pretože [...]

Istou cestou k bohatstvu – Môžete robiť, čokoľvek chcete, môžete mať všetko, čo chcete (2. časť)

23.04.2012

„Fascinuje ma, že si ľudia plánujú svoje dovolenky dôkladnejšie ako svoje životy. Asi preto, že je lepšie utiecť, ako niečo zmeniť.“ (Jim Rohn) Jestvuje spôsob, ako zbohatnúť podľa istých zákonov. Dokáže to každý, kto sa zákony naučí a bude sa nimi riadiť. Mať majetok je výsledkom toho, že robíme určité veci určitým spôsobom. Byť bohatým nie je [...]

14. kľúč: Vzťah má takú hodnotu, akú mu dáte

23.04.2012

Hlbší zmysel v partnerstve je práve to jediné, čo vzťah poháňa a pomáha mu prekonávať rôzne úskalia. Hlbší zmysel je tým motorom, energia ktorého sa nikdy nevyčerpá – partnerov púta k sebe a aj v kritických chvíľach ich necháva naplnených láskou. Bez hlbšieho zmyslu zostáva každé manželstvo, každý vzťah – povrchným vzťahom. Hlbší zmysel je v [...]

Abrams, Ukrajina

Americké tanky Abrams nestačia na ruské drony, Ukrajina ich stiahla z boja

26.04.2024 07:37

Ukrajina už prišla o päť tankov Abrams M1A1.

France Macron

ONLINE: Európa poslala Kyjevu miliardy, dieru po USA to nezacelilo. Grécko nedá Ukrajine svoje Patrioty

26.04.2024 06:25, aktualizované: 08:42

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.

desana

Každý z nás potrebuje čas od času objať, či povzbudiť pohladením alebo slovom. Verím, že si v mojich článkoch nájdete presne to, čo budete práve potrebovať.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 11
Celková čítanosť: 14869x
Priemerná čítanosť článkov: 1352x

Autor blogu

Archív