Založ si blog

Sebavedomie snaživej ženy


Bansky street cleaner - Chalk Farm

Snaživé ženy nie sú žiadnym reklamným trhákom. Je to spôsob života väčšiny žien, ktoré žijú v prostredí, kde sú vedené k tomu, aby „robili všetkých šťastnými“. Je pravdou, že v posledných rokoch si ženy vydobyli v istom zmysle nezávislosť, či samostatnosť, stále je však veľké množstvo tých, ktoré zostali tými snaživými dcérami, matkami, manželkami….

Prišiel čas, poslať do svetasprávu všetkým, ktorí nad snaživými ženami držia dozor: „Nevadí mi starať sa o teba a byť snaživá. V podstate to robím rada. Nesúhlasím však, keď po mne šliapeš, berieš všetko ako samozrejmosť a správaš sa ku mne ako k najatej slúžke.“

 

Ako spoznáte snaživú ženu?

  • Snaživá žena nevie povedať „NIE“ tým, ktorí jej odmietajú prejaviť lásku, rešpekt, či náklonnosť.
  • Snaživá žena je uväznená v situáciách, kde je neustále fyzicky, a/alebo psychicky zneužívaná.
  • Snaživá žena sa zaplietla so slabochom, ktorý ju drží v zajatí svojich vlastných komplexov a slabostí.
  • Snaživá žena je uštvaná a má pocit, že bez nej by nič nefungovalo.
  • Snaživá žena túži po väčšom rešpekte v každej životnej situácii.

Možno je snaživá žena práve vo vás. Možno si myslíte, že je to tak správne, veď čo je na tom, byť ochotná kedykoľvek pomôcť? Je to v poriadku, ale iba do chvíle, kým sa taká žena nestane rohožkou.

Snaživé ženy majú veľa spoločných čŕt, ich problémy sú rôznorodé, ale vo svojej podstate ich spája spoločná niť. Ich sebavedomie je mizivé.

Hlavné črty snaživých žien

  • Snaživosti sa naučili už v detstve, sú veľmi ovplyvňované tlakom zo strany rodičov.
  • Často pochádzajú z nešťastných rodín, vo väčšine prípadov otec rodinu opustil a ony sa nenaučili vytvoriť vzťah s mužom na zdravom základe. Vzťah otca a dcéry je totiž kľúčový.
  • Uspokoja sa s malými láskavosťami. pociťujú frustráciu a depresiu, ale stále sa utešujú tým, že by mohlo byť aj horšie. Ešte na tom predsa nie sú až tak zle. V skutočnosti majú pocit, že si viac ani nezaslúžia.
  • Kľúčovou charakteristikou väčšiny snaživých žien je nízka sebaúcta. Myslia si, že si musia všetko zaslúžiť, za všetko sa cítia zodpovedné, za všetko sa ospravedlňujú, všetku vinu berú na seba.
  • Dôležitou črtou snaživých žien je snaha každému vyhovieť. Držia sa hesla: „Všetko pre pokoj v rodine…“
  • Cítia sa pri mužoch menejcenné a podradné a majú potrebu byť tými „dobrými dievčatami“. Vždy majú pocit, že ostatní sú aj tak lepší a to ich vháňa do začarovaného kruhu frustrácie.

Je mnoho spôsobov ako prežiť svoj život a prežiť ho bez pocitu byť milovanou ženou je jedným z nich. Výber je na každej z nás.

„… iba ak dokážete pripustiť, že chcete viac, než dostávate a iba vtedy ak bolesť mala možnosť usídliť sa vo vás ako nevítaný hosť, môžete zhromaždiť svoje sily a zmeniť sa. Ako dlho to potrvá, záleží iba na vás. Nikto vás nemôže k zmene prinútiť, ani zastaviť, ak sa rozhodnete zmeniť a nikto ani netuší, ako sa musíte zmeniť. Ani vy sama. Pokiaľ sa do toho nepustíte.“ (David Viscott)

Obrázok: Creative Commons License photo credit: DanBrady

www.abc-mysleni.cz

Tag:

Harmonická výživa

23.04.2012

„Nie sú múdri tí čo vedia, ale tí, ktorí to, čo vedia, aj urobia.“ V mladosti väčšine z nás ani nenapadne, aby sme si všímali čo sa s naším organizmom deje. Žijeme na plné obrátky bez regenerácie. Keď príde prvý zdravotný problém ideme k svojmu lekárovi, ten nám predpíše liek a problém sa čiastočne vyrieši. Lepšie povedané zmetie pod koberec, pretože [...]

Istou cestou k bohatstvu – Môžete robiť, čokoľvek chcete, môžete mať všetko, čo chcete (2. časť)

23.04.2012

„Fascinuje ma, že si ľudia plánujú svoje dovolenky dôkladnejšie ako svoje životy. Asi preto, že je lepšie utiecť, ako niečo zmeniť.“ (Jim Rohn) Jestvuje spôsob, ako zbohatnúť podľa istých zákonov. Dokáže to každý, kto sa zákony naučí a bude sa nimi riadiť. Mať majetok je výsledkom toho, že robíme určité veci určitým spôsobom. Byť bohatým nie je [...]

Istou cestou k bohatstvu – Môžete robiť, čokoľvek chcete, môžete mať všetko, čo chcete (1. časť)

23.04.2012

Informácie sú čerpané z knihy Jistou cestou k bohatství, ktorej autorom je Wallace D. Wattles (Čintámani, 2007). Je to malá pragmatická knižočka – praktický návod. Je určená pre všetkých, ktorí majú nesmiernu potrebu peňazí, chcú najskôr zbohatnúť a až potom filozovať. Je určená tým, ktorí chcú výsledky. Viete, že vaše myšlienky majú veľký vplyv na [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

desana

Každý z nás potrebuje čas od času objať, či povzbudiť pohladením alebo slovom. Verím, že si v mojich článkoch nájdete presne to, čo budete práve potrebovať.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 11
Celková čítanosť: 14868x
Priemerná čítanosť článkov: 1352x

Autor blogu

Archív