Založ si blog

4. kľúč: Dávajte a bude vám dané!

„Nech už tvoj vzťah vyzerá v tejto chvíli akokoľvek, odzrkadľuje iba to, čo ty sám do neho vnášaš.“ (Pierre Franckh)

My sami rozhodujeme o tom, aký bude náš vzťah a ako sa k nám bude náš partner správať. Vo vzťahu totiž vždy prežívame iba to, čo si dovolíme prijať. To, na čo sme pripravení. Náš partner nám bude vždy potvrdzovať pocity, s akými budeme sami narábať. Ak vstúpime do vzťahu s pocitom menejcennosti, potom nám tento pocit bude partner potvrdzovať. My totiž také správanie očakávame. On za nás naše komplexy nevyrieši. To musíme urobiť my sami. Je to náš život a ako taký ho musíme zvládnuť.

The Key to my HeartAk do vzťahu prinesiete žiarlivosť, čoho sa dočkáte? Situácií, v ktorých budete žiarliť. Priniesli ste hádku? Potom sa budete s partnerom večne hádať. Dostanete vždy to, čomu vytvoríte vo vzťahu dostatok priestoru.

Chcete pochvalu? Chváľte svojho partnera. Čím viac chvály darujete, tým väčší priestor na pochvalu okolo vás vznikne. Chcete lásku? Darujte ju. Chcete úsmev, radosť, pohodu? Vytvorte dostatok priestoru a to, čo dáte, dostanete späť. Dávajte a bude vám dané! Tak to funguje.

Nech sa už jedná o čokoľvek, či je to láska, úsmev, úprimnosť, pohoda, šťastie, vernosť alebo zloba, zúrivosť, nenávisť, pochybnosti o sebe; podľa toho, čo dostávate, môžete zistiť, čo ste do vzťahu priniesli. Ak sa vám to nepáči, zmeňte sa!

Ak do vzťahu vložíte ochotu zmeniť svoje postoje, svoje správanie, potom sa podobných postojov aj dočkáte. Ak vy sami budete ochotní rásť, rozvíjať svoju osobnosť, transformovať sa, potom presne to budete dostávať. Nie je to nič zložité. Stačí zaostriť zrak na seba. Náš partner je spoluhráč. Táto hra sa mu bude páčiť a rád sa pridá.

Zapamätajte si: Utekať pred problémami nemá význam. Vždy a všade si ich nesiete so sebou. Až do chvíle, pokiaľ sa s nimi nevysporiadate. Vždy totiž prídu do vášho života situácie a ľudia, ktorí budú stelesňovať to, čo odzrkadľujete. AJ vaše problémy.

Vzdajte sa predsudkov, očakávaní, hodnotenia, kritiky a zloby. Vzdajte sa predstavy, že musíte svojho partnera zmeniť. Zmeňte sa vy! Dajte to, po čom sami túžite. Dávajte a bude vám dané!

Ak chcete žiť v láskyplnom vzťahu, potom dávajte veľa láska, odovzdajte sa celí. Dostanete to, čo dáte. A zrazu zistíte, že žijete v nádhernom naplňujúcom vzťahu.

Obrázok: Creative Commons License photo credit: aussiegall

www.abc-mysleni.cz

Harmonická výživa

23.04.2012

„Nie sú múdri tí čo vedia, ale tí, ktorí to, čo vedia, aj urobia.“ V mladosti väčšine z nás ani nenapadne, aby sme si všímali čo sa s naším organizmom deje. Žijeme na plné obrátky bez regenerácie. Keď príde prvý zdravotný problém ideme k svojmu lekárovi, ten nám predpíše liek a problém sa čiastočne vyrieši. Lepšie povedané zmetie pod koberec, pretože [...]

Istou cestou k bohatstvu – Môžete robiť, čokoľvek chcete, môžete mať všetko, čo chcete (2. časť)

23.04.2012

„Fascinuje ma, že si ľudia plánujú svoje dovolenky dôkladnejšie ako svoje životy. Asi preto, že je lepšie utiecť, ako niečo zmeniť.“ (Jim Rohn) Jestvuje spôsob, ako zbohatnúť podľa istých zákonov. Dokáže to každý, kto sa zákony naučí a bude sa nimi riadiť. Mať majetok je výsledkom toho, že robíme určité veci určitým spôsobom. Byť bohatým nie je [...]

Istou cestou k bohatstvu – Môžete robiť, čokoľvek chcete, môžete mať všetko, čo chcete (1. časť)

23.04.2012

Informácie sú čerpané z knihy Jistou cestou k bohatství, ktorej autorom je Wallace D. Wattles (Čintámani, 2007). Je to malá pragmatická knižočka – praktický návod. Je určená pre všetkých, ktorí majú nesmiernu potrebu peňazí, chcú najskôr zbohatnúť a až potom filozovať. Je určená tým, ktorí chcú výsledky. Viete, že vaše myšlienky majú veľký vplyv na [...]

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

desana

Každý z nás potrebuje čas od času objať, či povzbudiť pohladením alebo slovom. Verím, že si v mojich článkoch nájdete presne to, čo budete práve potrebovať.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 11
Celková čítanosť: 14863x
Priemerná čítanosť článkov: 1351x

Autor blogu

Archív